CirkulationsCentralen - Souveniring Futures - In a box

© 2014 Kenneth Pils

CirkulationsCentralen - Souveniring Futures - In a box

Exhibition information
Samlingsutställningar
fre 19 oktober - sön 11 november
2012
CirkulationsCentralen
Nobelvägen 125
Malmö
Works info: 

Being here & there (2012), 102 x 102 cm, akryl på flyttkartong

Den här målningens startpunkt var en känsla av att jag inte har något personligt att berätta - och att det förväntades att jag har det. Den här känslan blir speciellt närvarande när man ska göra ett nytt verk till en större samlingsutställning. Frågor om vad har jag att berätta som skiljer sig från de övriga var tröttande. Till slut gjorde jag ett radikalt val. Jag utgår från samlingsutställningen titel och slumpar fram bilder utifrån orden som sammanfogade bildar startpunkten för målningen.  Utställningens titel  var"Souveniring Futures"; orden blev således: souvenir, futures, crossing*

Att på förhand besluta sig för vad ett verk ska berätta är begränsade och är heller inte spännande. Jag använder mig i stället av bilder som redan finns. På internet finns denna öppna rymd av motiv.

Det jag söker är en öppenhet för det som sker utan att begränsa det med mitt personliga val.
Med hjälp av en slumpmetod och en målerisk överföringsmetod blir mitt engagemang reducerat till närvaro. Avsändare och mening är oklar.

* När jag påbörjade arbetet med målningen hette utställningen "Souveniring Futures - transition". Det ändrades senare till "Souveniring Futures - In a box". Ingen bild var taggad med "transition" därför avände jag det någorlunda synonyma ordet "crossing"