Gesellschaft der Bildenden Künste (IGBK) - Artswap Europe

© 2014 Kenneth Pils

Gesellschaft der Bildenden Künste (IGBK) - Artswap Europe

Exhibition information
Övrigt
lör 11 oktober - sön 12 oktober
2008
Gesellschaft der Bildenden Künste (IGBK)

Akademie der Künste
Hanseatenweg 10
10557 Berlin-Tiergarten

Berlin

Deltagare i ArtSwap Europe, ett öppet internationellt forum för konstnärsdrivna plattformar i Berlin 2008. Som konstnärsdrivet galleri inbjöds Studio 44 Stockholm att delta i Artswap Europa. Vi var två konstnärer som representerade Studio 44 vid detta evenemang med stöd från IASPIS.

 

International Open Forum ART SWAP EUROPE

Projektet har initierats och drivs av Internationale Gesellschaft der Bildenden Künste (IGBK) och ägde rum i Berlin.
Projektet initierades av Werner Schaub.

Projektet fokuserar på att samla in icke-kommersiella konstnärsdrivna organisationer med egna utställningsplatser och som har internationella projektutbyten och nätverk samt är intresserade av utbyta erfarenheter. Idag finns nätverk mellan konstnärsdrivna organisationer vilka främst  bygger på personliga relationer: Detta är ett försök i större skala att få tag på och identifiera olika strukturer / strategier som de olika konstnärsdrivna organisationer använder.
Hur kan en gemensam bank av erfarenheter kasta nytt ljus över de frågor som är specifika för den konstnärsdrivna initiativ?

Programmet bestod av ett öppet forum med presentation av deltagarna, begrepp och utställningshallar, diskussioner och erfarenhetsutbyte. 70 deltagare presenterades och ett flertal anföranden / föreläsningar hölls. Bland dessa en workshop med fokus konstnärers rörlighet i Europa samt presentation av deras nätverk och plattformar .
Artswap är ett samarbete mellan Internationale Gesellschaft der Bildenden Künste och Akademie der Kunste, med stöd från Der Beauftragte der Bundesregierung für Kultur und Medien. Projektet hölls Akademie der Künste.